Поділитись:

На Волині зафіксували сім випадків коронавірусу штаму «Дельта» (відео)

Четвер, 05 серпня 2021, 12:48

У волинян, захворілих на коронавірус, у семи зразках носоглоткових змивів виявили SARS–CoV-2 Delta, B.1.617.2.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

До ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надійшли результати секвенування та підтвердження мутації вірусу SARS-CoV-2 у зразках носоглоткових змивів, відібраних від хворих на COVID-19 мешканців області.  

Із 9 зразків, надісланих до референс–лабораторії вірусологічних досліджень ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», у 7 випадках виявили штам SARS–CoV-2 Delta, B.1.617.2.

Зазначені зразки носоглоткових змивів відібрані від осіб віком 21 – 67 років, із них 5 жінок та 2 чоловіків.

Серед них – мешканці Володимир-Волинської тергромади (4 особи), Луцької, Ковельської, Іваничівської тергромад (по 1 особі). П’ятеро із них непрацюючі. Усі лікувались амбулаторно.

Зазначається, що проти COVID-19 вони були не щеплені. 

Станом на сьогодні усі хворі одужали. 

В жодному випадку в анамнезі історія подорожі за межі України відсутня, що свідчить про місцеву передачу вірусу. Епідеміологічне спостереження за вогнищами триває.

 Чим небезпечний штам «Дельта»?  

Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку – менш поширені.  

Також повідомляють про серйозніші симптоми, зокрема порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю, концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей. 

Великій Британії на «Дельта» штам коронавірусу припадає понад 90% поточних випадків COVID-19. 

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо людина не вакцинована. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів