Поділитись:

Співавторка вакцини проти коронавірусу відзначена лялькою

Середа, 04 серпня 2021, 23:28
Співавторка вакцини проти коронавірусу відзначена лялькою

Нова Барбі отримала обличчя співрозробниці вакцини проти коронавірусу AstraZeneca професорки Сари Гілберт.

Про це пише The Guardian.

"Спочатку ідею створити ляльку на мою честь вважала дивною, однак сподіваюся, що це підштовхне молодих дівчат працювати у науці, техніці та математиці. Я хочу надихнути наступне покоління на кар'єру і сподіваюся, що діти, які побачать мою Барбі, зрозуміють, наскільки наука може допомагати навколишньому світу. Нехай моя лялька продемонструє дітям кар'єру, якої вони могли не знати, як, наприклад, вакцинолога", — розповіла Гілберт.

Окрім Сари, у лінійці Барбі з'явиться низка лікарок і дослідниць із США, Бразилії та Австралії, які доклали зусиль для боротьби з поширенням коронавірусу.

"Барбі визнає, що всі передові працівники пішли на величезні жертви, коли протистояли пандемії та викликам, які вона посилювала. Щоб пролити світло на їхні зусилля, ми ділимося їхніми історіями, щоб надихнути наступне покоління наслідувати цих героїів", — зазначила віцепрезидентка компанії Барбі Ліза Макнайт.

Протягом багатьох років Mattel робила ляльок з обличчями зірок, зокрема Джонні Деппа, Дженніфер Лопес та Шер. У липні лялька Барбі за зразком зірки тенісу Наомі Осаки була розпродана за кілька годин після початку продажів.

Також на початку цього року ведуча Радіо 1 Клара Амфо представила ляльку Барбі у своєму образі. Відома боротьбою з расовою нерівністю та відстоюванням прав жінок, «Барбі» Amfo вийшла на свободу напередодні Міжнародного жіночого дня в березні.

Mattel також нещодавно випустила Розу Паркс Барбі (як частину своєї серії "Надихаючі жінки").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів