Поділитись:

Сморід, дим, пориви водопроводу: на що скаржилися лучани в липні (відео)

Вівторок, 03 серпня 2021, 10:10

Впродовж липня лучани найбільше скаржилися на неприємний запах у місті та проблеми з водопостачанням. Крім того були скарги на наслідки негоди, несправність ліфтів та роботу «Волиньгазу».

Про це йшлося під час розширеної наради Луцького міського голови 3 серпня.

Зокрема, 288 звернень громядан надійшло працівникам екології щодо поширення неприємного запаху містом. Найбільше скарг надходило із центральної частини міста, а також із мікрорайонів Привокзальний та Завокзальний. 

Такж 180 звернень надйішло до ЖКГ. Переважно, вони стосувалися наслідків негоди. Відтак комунльники зрізали та прибрали зламані гілля. Окрім того демонтували металеві рейки на тротурі на вулиці  Конякіна, та залатали пішохідну доріжку на мосту на вулиці Шевченка. У планах департаменту лишається облаштування пішохідної доріжки на Сапалаївці і нанесення дорожніх розміток на окремих вулицях міста. 

До Департаменту муніципальної варти надійшло 136 звернень. За результатами їх розгляду вивезли звалища будівельного сміття з проспекту Волі, знищили борщивіник, а також відновили благоустрій на ряді вулиць міста.

Ще 119 звернень скерували до «Луцьктепла», вони стосували, переважно, проблем на водопроводі. Найбільше звернень надходило 18-19 липня - лучани скаржилися на наслідки буревію. Зокрема, повідомляли про повалені дерева та знесрумлення. Також 58 звернень надійшло до «Луцькспецкомунтрансу» щодо вивезення твердих побутових відходів.

Окрім того 33 звернення надійшло до «Луцьксвітло», вони стосувалися відновлення освітлення на вулицях Гордіюк, Коцюбинського, Потебні, Зводська,та Бульвар Дружби Народів.

Хвилювала лучан і проблема ліфтів, адже впродовж місяця надйгшло 25 нарікань щодо їхньої несправності. До слова, у липні відремонтували 10 ліфтів, ще 33 лишається зупиними.

Також лучани скаржилися на те, не можуть передати показники лічильиків у центр обслуговування клієнтів «Волиньгазу». Таких звернень надійшло 13 впродовж місяця. Як пояснили газовики, проблеми виникли через збій у електронному кабенеті клієнта, тому вон и вимушені приймати людей особисто у центрі обслуговування клієнтів. Міський голова Луцька Ігор Поліщук наголосив на необхідності покращити роботу колцентру, адже лучани скаржилися, що до «Волиньгазу» неможливо додзвонитися.  

Надходили також звернення щодо вісдутності або ж недостатньої кількості громадського транспорту у ранкові та вечірні години, а також у вихідні дні.

Окрема увага на розширеній нараді приділялася аварійній ситуації, яка виникала на водогоні у селі Крупа, через що без водопостачання лишився район ЛПЗ та вулиця Львівська. Як пояснив директор КП "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк, відбувся порив труби діаметру, який вже не використовується, але його віднайшли і розпочали роботи по наповненню системи. Однак, відновити водопостачання невідкладно було неможливим через перебої в електропостачанні, через що не працювали насосні станції. Відтак, після ліквідації пориву знадобився деякий час для наповнення системи водою. 

Ігор Поліщук доручив покращити інформаційну роботу щоби інформаувати людей про причини відсутності водопостачання та орієнтовний час його відновлення.

«Якщо в впевнені, що відновите водопостачання о 14:00, то напишіть у Фейсбуці, що вода з'явиться о 20:00, дайте собі запас 6 годин. Адже люди не розраховують, що потрібен ще час, поки система наповниться водою», - зазначив Ігор Поліщук та додав, що відсутність інформації про час відновлення водопостачання спонукає до панічних настроїв населення. 

Також під час наради обговорили проблему поширення неприємних запахів містом.

«Чому дестяь років мул з полів фільтрації не вивозився? Звичайно, будуть неприємні запахи. Адже 47 років в очисні споруди не вклали ні гривні», - наголосив Ігор Поліщук.

Віктор Гуменюк доповів, що на очисних спорудах завершені основні роботи по вивозу мулу. Тривають роботи по реконструкції відстійника, повністю модернізована система меліорації, споруди приймають всі стоки.

«На разі тривають роботи по підготовці до повної реконструкції очисних споруд. Процеси йдут по графіку згідно планів», - зазначив Віктор Гуменюк.

Окремо під час розширеної наради міський голова Луцька Ігор Поліщук звернув увагу на екологічну проблему, спричинену Гнідавським цукровим заводом

«Дим чорний йде в неймовірних кількостях. В людей на автомобілях сажа. Завод знаходиться у Боратинськй ОТГ, податки йдуть туди, а страждають лучани», - наголосив Ігор Поліщук та дав доручення підготувати відповідне звернення до Мінекології, яке винесуть на наступну сесію міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
10:30
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
18 березня 2024
20:30
14 березня 2024
13 березня 2024
13:05
07 березня 2024