Поділитись:

Чіпована свинина: лучанин придбав шашлик із «сюрпризом» (фото)

Четвер, 01 січня 2015, 00:03
Чіпована свинина: лучанин придбав шашлик із «сюрпризом» (фото)

Чоловік  у одному із магазинів напівфабрикатів у Луцьку придбав шашлик, однак, м'ясо виявилося із «сюрпризом».

Про незвичну знахідку у шашлику ІА Конкурент розповів волинянин Владислав.

За словами чоловіка, він зі знайомим придбали шашлик у одному із магазинів напівфабрикатів на проспекті Грушевського у Луцьку.

«Посмажили, почали їсти, як бачимо – а в м’ясі щось є», - розповідає лучанин Владислав.   

Чоловік надав фото, на якому видно капсулу, яка опинилася у шашлику. Владислав почав шукати у мережі інформацію про незвичний «інгредієнт» і довідався, що це -  спеціальний чіп, яким чіпують худобу, а в окремих випадках – навіть людей.

Чіп розміром 7 на 1.25 міліметрів дозволяє чіпувати тварин з метою їхньої подальшої ідентифікації. За допомогою спеціального пристрою з чіпа досить швидко та легко можна зчитати інформацію про тварину. Чіпують таким чином переважно свійських тварин: коней, свиней, корів тощо. Однак іноді такі чіпи можуть використовувати і для чіпування людей у місцях з обмеженим доступом для контрольно-пропускних систем.

Капсула вживлюється під шкіру тварини таким чином, щоб не створювати дискомфорту. Вона створена зі спеціального міцного біо скла, а всередині містить котушку-антену та мікрочіп. Як зазначається на спеціалізованих сайтах із продажу аналогічних чіпів – система чіпування тварин довела свою ефективність у багатьох країнах світу, однак, процедуру вживлення чіпа мають проводити лише фахівці, аби не травмувати тварину. Найчастіше такі технології використовуються на крупних аграрних підприємствах для контролю поголів’я худоби. Та чіпують і домашніх улюбленців, зокрема, собак, адже це не тільки дозволяє зберігати інформацію про тварину з прив’язкою до електронного кабінету власника, а й допомогти швидко її розшукати, якщо вона загубиться.

«Зрозуміло, що чіп ніяк не шкодить самій тварині, але що було б, якби хтось проковтнув цю капсулу?», - запитує Владислав та додає, що через такий «сюрприз» у шашлику можна було б серйозно пошкодити зуби, адже капсула виготовлена з надзвичайно твердого матеріалу.

За словами чоловіка, він звернеться у магазин, де придбав шашлик, аби дізнатися, як так сталося, що ніхто не помітив стороннього предмета у м’ясі перед тим, як воно потрапило у продаж.

ІА Конкурент звернулося до Управління Держпродспоживслужби у Волинській області, однак там відповіли, що перед тим, як давати будь-який коментар з приводу цієї ситуації, спершу потрібно провести розслідування.

«Скаржник має звернутися до Держпродспоживслужби з відповідною заявою, адже потрібно отримати докази, на підставі яких необхідно провести відповідне розслідування. Коментувати ситуацію без будь-яких доказів лише на підставі того, що ви переповіли – безпредметно», - відповіли у Держпродспоживслужбі.

Представниця магазину пані Ірина в коментарі ІА Конкурент зазначила, що стикається з такою ситуацією вперше.

«Звісно, ми відреагуємо на це звернення і повідомимо про інцидент постачальників. Однак, покупець повинен надати чек, який підтверджує, що шашлик придбали саме в нашому магазині», - повідомила Ірина.

За словами представниці магазину, про відсутність сторонніх предметів у м’ясі повинен був подбати саме постачальник. Однак, без чеку буде складно встановити, м'ясо з якої саме бійні дісталося Владиславу разом із чіпом, адже магазин працює з кількома постачальниками.  До слова, чека чоловік не зберіг.

«Навіть якщо чека немає, ми по камерам спостереження можемо перевірити, у нашому магазині придбали цей шашлик, чи ні. Тому для того, щоб розібратися в ситуації, покупець має звернутися до нас», - додає пані Ірина.  

Чіпована свинина: лучанин придбав шашлик із «сюрпризом» (фото)Чіпована свинина: лучанин придбав шашлик із «сюрпризом» (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів