Поділитись:

Пила, курила, лаялася: ковельський суд не побачив хуліганства у потязі

Понеділок, 02 серпня 2021, 10:30
Пила, курила, лаялася: ковельський суд не побачив хуліганства у потязі

Жінку, яку у потязі «Бахмут-Львів», у Ковелі затримали поліцейські за хуліганство і порушення громадського спокою, виправдав суд, не взявши до уваги жодного з доказів.

Відповідну постанову ухвалив Ковельський міськрайонний суд 29 липня.

Як вбачається з постанови, у вечері 10 липня пасажирка потягу сполученням «Бахмут-Львів» вела себе неадекватно, розпивала спиртні напої, палила у вагоні та лаялася на пасажирів та працівників залізниці нецензурною лайкою.

Оскільки пасажирка не реагувала на зауваження провідників, ті викликали поліцію. Після опівночі 11 липня її зняли з потяга на станції Ковель та передали поліцейським, які забрали жінку до відділку та оформили адмінпротокол за фактом порушення громадського порядку та дрібного хуліганства.

Однак агресивна пасажирка не визнала своєї вини, а суд вирішив, що поліцейські не надали доказів провини затриманої. Зокрема, орган правосуддя звернув увагу, що в протоколі про адміністративне правопорушення зазначена дата затримання дебоширки, однак, не зазначена дата її звільнення.

Не взяв до уваги суд й акта, якого склали працівники залізниці, адже в ньому не зазначили часу, протягом якого пасажирка вчиняла протиправні дії. Окрім того суд звернув увагу, що назва потягу, зазначена у квитку затриманої, відрізняється від назви, яку занесли у протокол та акт, складений працівниками залізниці. Більше того – суд відхилив квиток, як доказ, оскільки незрозумілим стало, яким чином він взагалі опинився у матеріалах провадження: адже відсутні акти добровільної видачі поліцейським проїзного документу, разом з тим й відсутній й акт вилучення у пасажирки цього квитка.

Суд врахував як доказ висновок експерта про те, що затримана жінка дійсно перебувала у стані алкогольного сп’яніння, однак, самого цього факту було недостатньо для притягнення її до адміністративної відповідальності.

Також суд звернув увагу на нелогічність поданих доказів. Адже протокол про адмінправопрушення був складений 11 липня, а як вбачається із рапорту поліцейського, повідомлення до поліції про порушення громадського порядку у потязі надійшло ще 10 липня. Відтак, суд не зміг розібратися, коли ж саме вчинялося правопорушення.

Більше того, суд не побачив у діях громадянки, яка розпивала спиртні напої, палила у вагоні та нецензурно висловлювалася до пасажирів та працівників потяга, дрібного хуліганства.

«За протоколом про адмінправопорушення особі не інкриміновано вчинення дрібного хуліганства, так як у ньому зазначено, що вона порушила громадський спокій та порядок громадян, без зазначення, який саме порядок та яким нормативно-правовим актом він встановлений. Громадський порядок - це урегульована правовими та іншими соціальними нормами система суспільних відносин, що забезпечує захист прав і свобод громадян, їх життя і здоров`я, повагу честі та людської гідності, дотримання норм суспільної моралі. Спокій громадян - це відсутність руху і шуму», - роз’яснює суд.

Відтак, суд вирішив, що складений адмінпротокол не відповідає змісту статті 173 Кодексу України про адміністративне правопорушення, яка встановлює відповідальність за дрібне хуліганство.

Тож дослідивши матеріали справи, суд вирішив закрити справу у зв’язку із відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів