Поділитись:

Спробуй витягни: у Володимирі встановили «Меч-звитяжець» (фото)

Понеділок, 02 серпня 2021, 08:47
Спробуй витягни: у Володимирі встановили «Меч-звитяжець» (фото)

фото – з фейсбук-спільноти "Твій Володимир"

У Володимирі-Волинському з'явився новий туристичний об'єкт – металевий меч у кам'яній споруді. Пам'ятку відкрили до святкування 1033-річч міста.

Як розповів Дмитро Омелянюк, об'єкт розмістили перед входом в парк "Слов’янський", оскільки в парку знаходиться чимало скульптур на історичну тематику, – повідомляє Суспільне.

Меч виготовлений у стилі часів меча Святослава Ігоровича за оригінальним макетом, а також має декілька дизайнерських елементів.

Автором ідеї меча у камені стала адміністрації інтернет-спільноти "Твій Володимир". Зі слів Дмитра Омелянюка, роботу реалізували за власні кошти.

"Ми вирішили власними силами зробити одну з культурних родзинок міста: річ, на яку можна не лише подивитися, а до якої можна доторкнутися", – зазначив Дмитро Омелянюк.

Спробуй витягни: у Володимирі встановили «Меч-звитяжець» (фото)

До створення роботи долучилися брати Роман та Павло Горошкевичі, коваль Валерій Атлас, художник і скульптор Сергій Микита, який викарбував у скульптурі два медальйони та руни.

Спробуй витягни: у Володимирі встановили «Меч-звитяжець» (фото)

Автори ідеї додали: кожен охочий зможе перевірити свою силу духу та доблесть, спробувавши дістати меч княжого дружинника Добромира. Жителів і гостей міста просять поважати роботу майстрів та не псувати скульптуру.

Нагадаємо: у Луцьку планують встановити пам'ятник десятьом християнським заповідям. Представник Церкви адвентистів сьомого дня на Волині Віктор Власюк розповів, що цю ідею виношували вже досить давно. Свого часу навіть зробили  макет майбутнього пам'ятника. Проте через низку причин цю ідею досі не реалізували. Тепер Рада церков вирішила напрацювати варіанти можливих локацій, де б цей пам’ятник можна буде встановити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
12 листопада 2023
10:17
07 листопада 2023
13 вересня 2023
24 серпня 2023
11:51
17 серпня 2023
12 серпня 2023
18 червня 2023
21 лютого 2023
07 жовтня 2022