Поділитись:

В Естонії створили спрей для носа від коронавірусу

Неділя, 01 серпня 2021, 17:08

фото ілюстративне

Естонські учені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх видів штамів, які викликають найбільше занепокоєння.

Про це пише "Європейська правда", з посиланням на Postimees.

Лабораторні дослідження показали, що спрей для носа забезпечує захист як від вихідного штаму, так і від штаму "дельта" індійського походження, а також від британських, південноафриканських і бразильських штамів.

Рішення, що дозволяє виробляти і продавати спрей під назвою BioBlock, було прийнято Департаментом здоров'я Естонії на підставі висновку групи експертів, що складається з фахівців з Департаменту лікарських засобів, Департаменту здоров'я, Департаменту сільського господарства і продовольства та Департаменту захисту прав споживачів і технічного нагляду.

З юридичної точки зору – це не лікарський засіб або медичний пристрій, але інформація про продукт і інформація на упаковці узгоджені як з Департаментом лікарських засобів, так і з Департаментом здоров'я.

Нагадаємо: 31 липня до України прибуло ще 1,5 млн доз вакцини CoronaVac. Всього з початку вакцинальної кампанії країна отримала близько 12 млн доз щеплень від коронавірусу. З отриманих Україною доз вакцини понад 4 млн були поставлені в рамках програми COVAX, понад 150 тисяч – як гуманітарна допомога від країн ЄС, а близько 8 мільйонів доз були закуплені за кошти державного бюджету. Окрім вакцини CoronaVac Україна протягом цього тижня отримала 52 800 доз вакцини AstraZeneca та 430 560 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів