Поділитись:

В Україні викрили 130 фактів торгівлі людьми

П'ятниця, 30 липня 2021, 23:36
В Україні викрили 130 фактів торгівлі людьми

В Україні, згідно з інформацією поліції, за перше півріччя цього року було виявлено 130 фактів торгівлі людьми.

Про це пише Укрінформ.

Переважна більшість виявлених випадків торгівлі людьми пов’язана з втягненням громадян у злочинну діяльність, на другому і третьому місцях – трудова і сексуальна експлуатація громадян України.

Під час презентації документального аудіосеріалу, про торгівлю людьми, «Зі мною це не станеться» начальник Департаменту міграційної поліції Нацполіції Сергій Пантелєєв розповів, що цього року підрозділам Нацполіції вдалося виявити та ліквідувати 26 організованих злочинних груп, котрі займались торгівлею людьми, до яких входили 139 учасників. 

"Щодо боротьби з торгівлею людьми, то ми займаємося 2 питаннями: це боротьба з торгівлю людьми, яка починається і закінчується на території нашої країни, це більш розповсюджена трудова і сексуальна експлуатація. Друге – боротьба з торгівлею людьми, яка починається на території нашої країни з вербування, а закінчується сам склад злочину на території інших країн", – заявив правоохоронець.

За даними Пантелєєва, наразі українські поліцейські залучені до роботи 4 міжнародних слідчих груп по випадках, коли в Україні починалося вербування потерпілих і коли потерпілі пізніше виїжджали до інших країн.

"Таких груп раніше не було. Це нам дозволяє одночасно проводити розслідування як на території нашої країни, так і на території країн, де закінчується злочин, і передавати докази, які були отримані, до країн, де закінчується кримінальне правопорушення", – поінформував службовець.

Правоохорнці закликали всіх, кому відомо про ситуації торгівлі людьми чи хто потрапив у таку ситуацію, повідомляти про це – звертатися до поліції і соцслужб.

За рішенням ООН 30 липня, відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів