Поділитись:

«Укрпошта» у Луцьку за оренду приміщень платитиме менше

П'ятниця, 30 липня 2021, 13:07
«Укрпошта» у Луцьку за оренду приміщень платитиме менше

Для «Укрпошти» у Луцьку прийняли пільги по орендній платі за нежитлові приміщення.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 30 липня.

При розрахунку річної орендної плати для акціонерного товариства «Укрпошта» буде застосовуватися орендна ставка – 6 % від вартості нежитлового приміщення. Така ставка діятиме до 31 липня 2026 року. Отож за користування нежитловими приміщеннями, що належать Луцькій міській територіальній громаді та використовуються для розміщення відділень поштового зв’язку, «Укрпошта» сплачуватиме орендну плату на пільгових умовах.

Під час обговорення цього питання виступив депутат фракції «Громадянський рух» «СВІДОМІ» Андрій Лучик, який закликав не підтримувати даний проєкт рішення, оскільки «Укрпошта» не всюди використовує великі площі цих приміщень, тож може їх закрити.

Депутат зазначив, що станом на сьогодні більшість відділень «Укрпошти» мають велику площу, яка не використовується.

«Хотілося б запропонувати «Укрпошті» переглянути їхні відділення та визначити доцільність таких площ. Також, під час мого спілкування з людьми я неодноразово чув зауваження щодо їх роботи. Особливо це стосується Цукрового та Вишкова де «Укрпошта» закрила місцеві відділення. Сьогодні ми не маємо жодних гарантій, що такі самі відділення не будуть закриватися на території сіл нашої громади», - зазначив Андрій Лучик.

Депутат запропонував утриматися від даного голосування та перенести його на наступну сесію, аби «Укрпошта» мала час підготувати гарантії утримання відділень в віддалених куточках нашої громади та провела аналіз приміщень, які зараз знаходяться в їх оренді.

«Укрпошта» у Луцьку за оренду приміщень платитиме менше

Заперечила Андрію Лучику депутатка Вікторя Майборода, яка зазначила, що «Укрпошта» не закриватиме відділення, оскільки відділення пошти у сільській місцевості -  це чи не єдиний спосіб для пенсіонерів отримати пенсію та інші соціальні виплати. Міський голова Ігор Поліщук додав, що, окрім цього, Луцькій міській раді навряд вдасться знайти орендаря, який буде платити за ці приміщення більше, ніж платить «Укрпошта».   

В результаті обговорень депутати підтримали проєкт рішення.

ЧИТАЙЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів