Поділитись:

Волинянку покарали за липові ковідні довідки

П'ятниця, 30 липня 2021, 09:57
Волинянку покарали за липові ковідні довідки

фото ілюстративне

Ратнівський районний суд Волинської області затвердив угоду про визнання винуватості щодо громадянки, яка збувала підроблені довідки про тестування на COVID-19.

Про це пише «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 20 липня.

31-річна жителька смт Ратне протягом березня-квітня 2021 розміщувала у фейсбуці оголошення і підшукувала осіб, яким пропонувала за 600 гривень виготовити довідку про обстеження на COVID-19. Через Viber жінка отримувала фотознімок закордонного паспорта клієнта і пересилала його невстановленому спільнику для використання при підробці довідки.

Спільник підробляв довідки, використовуючи реквізити медичної лабораторії ТОВ «Ніколаб». Потім обвинувачена зустрічалася із замовниками і віддавала їм довідки, отримуючи гроші.

У вироку йдеться про десять таких випадків із початку березня до 25 квітня. Під час останнього епізоду ціна довідки подорожчала до 800 грн.

Дії жінки кваліфікували як пособництво у підробленні документів та їх збут, що вчинялося повторно та за попередньою змовою групою осіб.

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Обвинувачена розкаялася і сприяла слідству.

Суд призначив 2 роки і 6 місяців позбавлення волі, звільнивши жінку від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік.

Раніше подібний випадок зареєстрували на Камінь-Каширщині – 24-річну жінку запідозрили в пособництва у підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України). Слідство вважає, що жінка упродовж лютого-березня 2021 року, змовившись із поки не встановленим спільником, розміщувала в одному з месенджерів оголошення про виготовлення медичних довідок із негативними результатами тесту на захворювання «SARS-Cov-2», знаходила клієнтів та надсилала відомості про них громадянину, який займався виготовленням довідок. У такий спосіб волинянка допомогла виготовити підроблені довідки 43 громадянам, відтак невдовзі постане перед судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів