Луцькі депутати запитають Авакова про невдалу переатестацію та ріст злочинності

Вівторок, 27 вересня 2016, 11:38

Комісія "законності" підтримала пропозицію розгляду на сесії звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо росту криміногенної ситуації.

Про це стало відомо у вівторок, 27 вересня, під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як розповів депутат Луцькради Ігор Поліщук, рівень злочинності у місті становить 107,7 на 10 тисяч населення, коли минулого року був 67,2. Більшість злочинів класифіковані як тяжкі та середньої тяжкості. Розкриття "зависло" на позначці у 14,1% порівняно із 42,2 % у попередньому році.

"Із отриманої від поліції інформації, можна констатувати, що причинами росту злочинності є невдала переатестація працівників, значне та необгрунтоване зменшення штату, відсутність мотивації та адекватної заробітної плати для слідчих оперативників, відсутність достатнього матеріально-технічого забезпечення для організації нормальної роботи", – зауважив обранець громади.

Член комісії окремо відзначив "суттєвий недолік у роботі патрульної поліції", який полягає у відсутності піших патрулів, які б ретельніше виконували свою роботу.

Загалом, Авакова проситимуть швидко відреагувати на звернення, налагодити діалог з територіальними управліннями поліції, здійснити ретельний аналіз та дослідити проблеми, які заважають нормальній роботі.