Поділитись:

На Волині двох лісівників оштрафували за невчасно подану декларацію

Середа, 28 липня 2021, 18:30
На Волині двох лісівників оштрафували за невчасно подану декларацію

Ківерцівський районний суд за участі прокурорів Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, майстра лісу та помічника лісничого ДП "Ківерцівське лісове господарство".

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Працівники лісництв, всупереч вимогам статті 45 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно без поважних причин подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік.

Суд визнав їх винними у порушенні вимог фінансового контролю. Це адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень зі сплатою судового збору в сумі понад 450 гривень кожному.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 червня в Україні запрацювала система автоматичного контролю за деклараціями про доходи посадовців. Усі вони були звірені з попередніми деклараціями, загалом із 14 реєстрами, що є в державі. У результаті звірки комп’ютерна система сформувала «рейтинг ризику декларацій».

Також в минулому місяці ексдепутатку Волинської облради від «Батьківщини» та колишню директорку санаторію «Пролісок» Валентину Касарду оштрафували за несвоєчасне подання декларації.

Окрім того старший інспектор одного з відділів митного поста «Ягодин» не вказав у декларації те, що позичав третім особам понад пів мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10:00
17 квітня 2024
12:55
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11:34
12 квітня 2024