Поділитись:

«Дихати нікому не буду»: суд повернув права начальнику Любешівської податкової

Вівторок, 27 липня 2021, 16:30
«Дихати нікому не буду»: суд повернув права начальнику Любешівської податкової

Суд закрив справу та повернув водійські права начальнику Любешівської податкової інспекції Андрію Любелі, якого затримали поліцейські після незначної ДТП та запідозрили у нетверезому водінні.  

Відповідну постанову ухвалив Любешівський районний суд Волинської області 21 липпня.

Як вбачається із матеріалів справи, 21 травня о 1:38 на службу «102» надійшло повідомлення про ДТП з автомобілем «Шкода», водія якого у нетверезому стані затримав заявник. Коли ж поліцейський прибув на місце виклику, то виявив, що в дорожньо-транспортну пригоду потрапили автомобілі «Шкода» та «БМВ». У зв’язку із відсутністю механічних пошкоджень авто, водій останнього попросив поліцейського припинити розгляд його повідомлення про ДТП.

У свою чергу поліцейський помітив ознаки алкогольного сп’яніння у водія «Шкоди», зокрема, різкий запах алкоголю з рота, нечітка вимова та координація рухів. Водій «Шкоди» відмовився від проходження тесту, однак, цю відмову представник поліції зафіксував неналежним чином – не на бодікамеру, а на особистий телефон, що не передбачено законом.

«Нікуди не поїду і ні при яких обставинах дихати нікому не буду», - так переказав у суді поліцейський слова, якими, нібито, Андрій Любель відмовився від проходження перевірки на стан алкогольного сп’яніння.  

Суд звертає увагу, що на наданому поліцейським відеозаписі не зафіксовані час та дата проведення зйомки. Окрім того, зйомка відбулася не на місці зупинки транспортного засобу, а в службовому автомобілі поліції. Відтак суд визнав відеозапис недопустимим доказом.

Сам же посадовець також заперечував свою вину у суді, зазначивши, що в той день віз свою дружину з Любешова та Ковеля і не вживав алкогольних напоїв.

В результаті Любешівський районний суд Волинської області ухвалив закрити провадження у справі та повернути вилучене посвідчення водієві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів