Поділитись:

У дитячому мультсеріалі Disney вперше з'явився небінарний персонаж

Вівторок, 27 липня 2021, 04:59
У дитячому мультсеріалі Disney вперше з'явився небінарний персонаж

У дитячому мультсеріалі Disney "Совиний дім" (The Owl House) з'явився небінарний персонаж Рейн Вісперс.

Це перший герой в проєктах студії, який не належить ні до чоловічого, ні до жіночого гендеру. Про це пише "Суспільне".

"Самовпевнена Луз відправляється в літній табір, де раптово знаходить портал у фантастичний світ, розташований на киплячих островах. Подружившись там з відьмою Едою і крихітним демоном Кінгом, Луз змушена вдавати з себе чаклунку, щоб не зіткнутися з поганим ставленням. Але в міру того, як Луз разом з друзями стає частиною дивовижних пригод, – вона знаходить заповітну мрію і вирішує у будь-що-будь навчитися чаклунського ремесла", – з опису мультсеріалу.

Рейн Вісперс – лідер клану Бардів і друг відьми-бунтарки Еди. Вперше він з'явився в епізоді мультсеріалу, що вийшов 24 липня. Героя озвучує небінарний актор Аві Рок. У твіттері він зізнався, що можливість озвучити такого персонажа стала для нього мрією, що збулася. Рок також додав, що до Рейна в мультсеріалі звертаються за допомогою займенників "вони / їхній".

За словами авторки "Совиний дім" Дано Террас, спочатку деякі керівники Disney виступали проти появи квір-персонажів в мультсеріалі, проте зараз керівництво студії повністю її підтримує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів