Поділитись:

В Україні накопичили мало палива на зиму

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:16
В Україні накопичили мало палива на зиму

Ризики провалу опалювального сезону в цьому році є як ніколи високими.

Про це інформує Новое Время з посиланням на програму Перша шпальта.

"В Україні зима завжди приходить зненацька. І до цього опалювального сезону ми готові гірше, ніж минулого року", – заявив старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

Зазначимо, що минулого року підготовка до зими також була далека від ідеальної. "Давайте чесно зізнаємося, що країні останні два роки пощастило. Зими були теплі – набагато тепліше, ніж історичні середні показники, не кажучи вже про максимальні", – говорить керуючий директор компанії Енергетичні ресурси України Андрій Фаворов.

В цьому році, за словами генерального директора компанії ДТЕК Максима Тимченка, був ряд причин, що не дозволив накопичити достатні запаси вугілля. За його словами, план на цей рік передбачав, що 50% електроенергії мали виробити атомні електростанції, а ще 40 % – теплові вугільні генерації. Та через аварії та погане

Щоб вийти зі складної ситуації, ДТЕК уклала рамковий контракт на поставку вугілля марки Г з Польщі в обсязі близько 100 тисяч т, а також з ПАР – ще 75 тисяч т. "Тому я можу з достатньою часткою впевненості сказати, що компанія ДТЕК і наші електростанції будуть готові до опалювального сезону", – запевняє Тимченко.

Є проблеми з накопиченням енергоресурсів і у Нафтогазу.

Як відзначає директор консалтингової компанії ExPro Україна Геннадій Кобаль, зараз в підземні сховища закачано 13,5 млрд кубометрів блакитного палива. Якщо виходити з того обсягу, який планувалося закачати в цьому році (14,5 млрд кубометрів), то накопичити ці обсяги до початку опалювального сезону цілком реально. Проте, уряд зобов'язав Нафтогаз закачати 17 млрд кубометрів.

"Виконання цього завдання трохи проблематично", – говорить Кобаль.

Надрукувати
мітки:
коментарів