Поділитись:

Поблизу Рівного – розлив невідомої рожевої речовини (фото)

П'ятниця, 23 липня 2021, 18:36

Поблизу Рівного в полях помітили незвичайні калюжі – вони рожевого кольору. 

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

У п'ятницю, 23 липня, Держекоінспекція отримала повідомлення про розлив невідомої рожевої речовини неподалік міста Рівне. За попередньою інформацією, це можуть бути агрохімікати для сільськогосподарської обробки земель. 

Наразі фахівці Поліського округу Держекоінспекції у координації з представниками ДСНС та Гідрометеорологічної служби України виїхали на місце забруднення. 

Ситуація знаходиться під особистим контролем міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Про результати огляду місця забруднення Голова Держекоінспекції пообіцяв повідомляти додатково.

Нагадаємо, 20 липня на заводі «РівнеАзот» пролунав вибух. Хмара бурого диму почала рухатися у бік міста Рівне. 

У пресслужбі підприємства заявили, що сталась розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, жертв і постраждалих немає, аварійну ситуацію ліквідували власними силами. Також у «Рівнеазоті» запевнили, що показники якості повітря – в межах допустимих норм.

«Внаслідок надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу», – йшлося в повідомленні.

Фахівці також провели заміри повітря в навколишніх населених пунктах (с. Караєвичі, с. Городок, с. Обарів Рівненського району та мікрорайон Ювілейний м. Рівне) – перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно-небезпечних речовин у повітрі не виявили.

Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі. 

У середу, 21 липня, на трьох маршрутних постах міста Луцька також провели дослідження проб атмосферного повітря на визначення  вмісту фенолу, формальдегіду, азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, вуглецю оксиду та пилу. Фахівці встановили, що  концентрації досліджених забруднюючих речовин не перевищували гранично допустимі.

Втім, пресслужба Укргідрометцентру закликала рівнян не гуляти під дощем і користуватися парасольками:

«Очевидно, що азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила. Тому в деяких районах Рівненщини випадали підкислені дощі, і хоча вже загрози немає, варто сьогодні під дощами не "купатись", а все ж убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою», – наголосили в Укргідрометцентрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів