На Волині відновили унікальне джерело (фото)

Понеділок, 26 вересня 2016, 17:28

На озері Озюрко, що в Камінь-Каширському районі на Волині, з'явилася ще одна прикраса – облаштоване джерело "Пречисте" з чистою питною водою.

Облагородили джерело працівники Камінь-Каширського держлісгоспу та місцевого управління водного господарства, – повідомили у прес-службі волинського обласного управління водних ресурсів.

До речі, для водогосподарників району це вже шістнадцятий подібний об'єкт і за цим показником вони займають перше місце в області.

Озюрко – унікальна водойма. Маючи площу усього шість гектарів і середню глибину два метри, озеро навіть у цьогорічні посушливі літо та осінь майже не втратило в об'ємі, адже потужні джерела постійно наповнюють його кришталево чистою водою.

Облагороджене джерело менш потужне. Щосекунди воно викидає на поверхню усього 1,7 літра води, але цього досить, щоб напоїти нею подорожніх і відпочиваючих. За своїми хімічними показниками вода в "Пречистому", саме так назвали джерело, відповідає всім стандартам і за якістю майже так, як у відомих Оконських джерелах. Кажуть, що приготовлені з неї чай, кава мають особливий аромат, а зварені перші страви теж виходять дуже смачними.

Оновлене джерело освятив настоятель Свято-Миколаївського храму міста Каменя-Каширського отець Володимир Мицько. Присутніх зі цією приємною подією привітали голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар, начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук.