Поділитись:

У центрі Луцька зріжуть стару ялинку, яка висохла (фото)

Субота, 24 липня 2021, 10:00
У центрі Луцька зріжуть стару ялинку, яка висохла (фото)

У центрі Луцька планують зрізати ялинку, яка висохла. 

Про це журналістам ІА "Конкурент" у п'ятницю, 23 липня розповіла начальниця відділу екології Луцькради Оксана Лисак

За словами чиновниці, одна із ялинок, які ростуть поруч із Палацом культури в самому центрі Луцька, висохла. Її внесли до переліку дерев, які зріжуть у місті найближчим часом. Наразі планують оголосити тендер, щоб знайти виконавця цих робіт. 

Про причини висихання дерева чиновниця говорити не береться. 

"Будемо досліджувати це по всьому місту. На наступному тижні будемо працювати з професійною організацією, яка спеціалізується на фітопатологіях. Зараз ми укладаємо угоду на візування і хочемо провести дослідження, чому хворіють дерева. Дослідимо ті види, в яких найбільше трапляються патології у нашому місті. 

Не факт, що причина всихання ялинки в центрі – це хвороба. Я не спеціалістка у фітопатології, і від себе я можу хіба якісь припущення робити. Температура повітря підвищилася, а це рослини холодного клімату. Зокрема, ялина, береза і горобина. Це коливання високих температур не може не відбиватися на деревах, але є місця, в яких такого ж віку дерева в прекрасному стані. Тому треба дивитися, що це може бути. Спеціалісти проведуть дослідження", – каже чиновниця.

У центрі Луцька зріжуть стару ялинку, яка висохла (фото)У центрі Луцька зріжуть стару ялинку, яка висохла (фото)У центрі Луцька зріжуть стару ялинку, яка висохла (фото)

Нагадаємо, у Луцьку масово всихають каштани і хвойні дерева. Зокрема на проспектах Перемоги і Грушевського, вулиці Потебні та інших частинах міста невідома хвороба вражає листя каштанів. Що їсть зелені насадження в обласному центрі та чому хочуть зрізати усю алеї ялин на Луцькому Меморіалі Вічної Слави – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів