Поділитись:

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

П'ятниця, 23 липня 2021, 11:00
Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Хрінницькі водосховища, що за 40 км від Луцька, користуються попитом серед волинян. Тут багато баз відпочинку та приватних будинків. 

ІА "Конкурент" зібрало місця відпочинку, ціни та умови.

База відпочинку «Маяк»

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

 

База знаходиться біля самого водосховища. Двохмісний номер вартує 400 грн, трьохмісний – 500 грн. Чотирьохмісні – від 600 до 900 грн за добу. У всіх номерах холодильники та  телевізори, у чотирьохмісних – душ і туалет в номері. 

На території бази відпочинку є кафе, дитячий майданчик. З розваг – прокат катамаранів, човнів, можна покататися на банані і таблетці. 

База відпочинку "Колізей"

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Вартість за добу одного ліжкомісця – 100-150 грн в залежності від умов. Трьохмісні кімнати коштують від 300 грн до 450 грн. Якщо гаряча вода і душ, то  вартість номера дорожча  – 450 грн, якщо тільки холодна вода, то, відповідно, дешевше. 

База відпочинку «Мотор»

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

База знаходиться в селі Товпижин того ж Демидівського району.

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Демидівський район знаходиться в південно-західній частині Рівненської області, перетинається річкою Стир і на заході межує з Волинською областю. 

База відпочинку «Золота рибка»

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Відпочинок у Хрінниках: ціни та умови

Вартість двомісного номера з усіма зручностями, де є холодильник, душ і туалет в номері, – 500 грн. Вартість трьохмісного – на 50 грн дорожче. 600 грн вартує чотирьохмісний номер. 

Приватна садиба "Над Стиром"

Це окремий приватний будинок, у якому 10 спальних місць. Вартість оренди за добу – 2500 грн.  Окреме ліжкомісце – 200 грн. На території – мангал, 2 альтанки та додатково є можливість орендувати човен.

У Хрінниках можна зняти приватні будинки або ж окремі кімнати в них. Вибір – величезний. Вартуватиме оренда від 100 грн за одне ліжкомісце. 

Хрінницьке водосховище — водосховище на річці на річці Стир. Створене 1957 року з метою забезпечення роботи вбудованої у тіло греблі гідроелектростанції, а також для рекреації та рибогосподарських потреб регіону.
Розташоване в адміністративних межах Демидівського району Рівненської області та Горохівського Волинської області. Площа водосховища 1830 га (18,3 км²). Глибина від двох до шести метрів, на ямах та руслі річки є і більше. За період свого існування водосховище декілька разів спрацьовувалось (спускалось). Так, останній раз, у травні 1989 року в нижньому б'єфі неподалік греблі водосховища було виявлено карстову воронку в діаметрі 25 м та глибиною 9 м, внаслідок чого було здійснено повне спрацювання водосховища до рівня мертвого об'єму. І лише в 1999 році після здійснених ремонтних робіт на водопідпірній греблі водосховище було наповнено водою.
ІА «Конкурент» звернулося до Демидівської районної держадміністрації Рівненської області, аби з’ясувати стан конструкцій дамби на Хрінницькому водосховищі. Відомо, що воно простягається на Волинському та Рівненську області.

Ще у минулому році говорили, що при прориві дамби збитки можливі і для Волинської області. Адже тоді близько 26 населених пунктів у чотирьох районах області будуть частково підтоплені.

У Демидівській РДА кажуть, що експертний огляд гідротехнічної, водоскидної споруди Хрінницького водосховища річки Стир у селі Хрінники проводився 7 липня 2018 року. Відповідно до висновку стан шлюзу-регулятора в цілому можна охарактеризувати як задовільний. Але потребує проведення подальшого ремонту конструкцій, які знаходяться вище рівня води.

Необхідно відновити цілісність конструкцій берегоукрілення та опорних конструкцій. Зміцнити ділянки, схильні до дії середовища. Особливо це стосується зони змінного змочування.

Вартість робіт буде відома після коригування проектно-кошторисної документації.

Для того, щоб профінансувати ремонт гідровузла відповідні звернення скеровані, як до Луцької міської ради, так і до Волинської ОДА та суб’єктів господарювання, які надають рекреаційні послуги у природно-захисній смузі Хрінницького водосховища і ТОВ «Уктрансрейл». Нині є попередня згода розгляд питання на сесіях після того, як буде скореговано проектно-кошторисну документацію.

Нагадаємо: можна дешево відпочити й на Світязі – усього лише за 150 гривень за ніч Також можна посмажити шашлики,порибалити й  відпочити біля Луцька (локації та ціни)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів