У Ковельському районі з пенсіонерки разом із «порчею» зійшли золоті прикраси (фото)

Четвер, 22 липня 2021, 12:46

фото ілюстративне

У Ковельському районі викрили волинянку, яка ошукала пенсіонерку.

Про це повідомляє Ковельське районне управління поліції.

Днями до Ковельського районного управління поліції звернулася 68-річна ковельчанка, яка повідомила, що на початку липня її ошукали.

У місцевому парку спритниця під приводом «зняття порчі» з жінки заволоділа її золотою каблучкою. Через декілька днів вони знову зустрілися. Цього разу потерпіла після ритуалу «зняття порчі» залишилась без золотого ланцюжка з хрестиком.

Сума завданих жінці збитків становить 15 500 гривень.

Поліцейські, провівши ряд оперативно-розшукових заходів, встановили особу зловмисниці: нею виявилась 29-річна жителька Володимир-Волинського району. Прикраси жінка встигла продати.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною  2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінці повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв:

  • звернутися до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102. Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо;
  • верніться до адміністратора сайту з метою блокування сторінки шахрая, а також зателефонуйте в банк, через який було здійснено платіжні операції, повідомте, що переказ здійснено на картку шахрая;
  • після притягнення винної особи до кримінальної відповідальності, ви можете звернутись до суду з вимогою відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: