Поділитись:

Фонд державного майна запустив сайт для оренди держмайна

Середа, 21 липня 2021, 05:08
Фонд державного майна запустив сайт для оренди держмайна

Фонд державного майна створив та запустив сайт для оренди держмайна, де розміщені всі вакантні для оренди, так і вже орендовані об’єкти.

Про це під час презентації сайту повідомив голова ФДМУ Дмитро Сениченко.

"Ми запустили онлайн сайт, де всі можуть подивитися об'єкти, які будуть виставляютися на аукціони, ознайомитися з інтерактивною мапою. Ми продовжуємо модифікувати цю систему", – сказав посадовець.

Зазнчається, що раніше оренда нерухомості мала пройти складну процедуру, яка тривала до 9 місяців, а інформація про об'єкти оренди була важкодоступною.

За словами Сениченка, непрозора система сприяла корупції: 95% випадків майно передавалося в оренду наперед визначеному учаснику за початковою ціною без проведення конкурсу.

Запущений фондом сайт з оренди містить перелік усіх об'єктів державної власності, котрі здаються в оренду, або які вже мають орендаря, інтерактивну карту, інформація про об'єкти, які передаються в оренду поза аукціонами, розділ із судовими справами стосовно оренди держмайна. Окрім цього, на сайті є калькулятор коштів, які держава отримала від оренди.

У ФДМУ підкреслюють, що інструментарій сайту можна використовувати для отримання аналітичної інформації. Доступний пошук за адресою об'єкта, строком договору оренди, можна ознайомитися з документами.

Сениченко повідомив, що планується модернізація системи, після якої сайт перетвориться на комплексний портал, де буде автоматизований увесь процес оренди. Система буде зв'язана із Держказначейством та системою Прозоро.Продажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
08 квітня 2024
10 січня 2024
12 грудня 2023
07 березня 2023
18 лютого 2023
28 січня 2023
03 січня 2023