Поділитись:

Щеплення проти COVID-19: на Волині вакцинувалися 6,4% населення

Вівторок, 20 липня 2021, 16:49
Щеплення проти COVID-19: на Волині вакцинувалися 6,4% населення

Станом на 16 липня 2021 року на Волині провели 80 тис. 308 щеплень від коронавірусної інфекції. Зокрема, одну дозу вакцини отримали 50 тис. 774 волинянина, дві – 29 тис. 534 особи.

Про це йшлося під час наради у Волинській ОДА, – повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

На Волині щеплення проти COVID-19 здійснює 31 мобільна бригада з імунізації, 87 пунктів щеплення та 4 центри вакцинації населення.

Так, від початку вакцинальної кампаніїї в області проведено щеплень:

  • індійською вакциною Covishield (СУРУМ ІНСТІТЬЮТ ОФ ІНДІА ПВТ. ЛТД., Індія) – 14 тис. 193;
  • вакциною CoronaVac (виробник Синовак Лайф Саєнсіз Ко., Лтд., Китай) – 13 тис. 671;
  • вакциною Комірнаті (виробництво Pfizer/BioNTech) –31 тис. 26;
  • AstraZeneca (виробників СК біосайнс Ко., Лтд, Південна Корея та КАТАЛЕНТ АНАНЬЇ С.Р.Л., Італія) – 21 тис. 418.

«Ми повинні уже в серпні щеплювати не менше шести тисяч осіб на день. Це потрібно для того, щоб досягти спільної цілі – імунізації від коронавірусної хвороби не менше як 70-ти відсотків людей, задля життя та здоров’я кожного», – зауважив заступник начальника управління-начальник відділу організації надання медичної допомоги облдержадміністрації Валерій Руцький.

Наразі у Волинській області проти COVID-19 вакциновано лише 6,4 % від чисельності дорослого населення.

Зі слів заступниці голови ОДА Людмили Тимощук, така ситуація є вкрай незадовільною, тому що очікується знову погіршення ситуації із захворюваннями на COVID-19, що без відповідного захисту може призвести до найгірших наслідків.

«Усі 87 пунктів щеплення в області повинні працювати щоденно та безперебійно. На сьогодні вакцин вистачає, – зазначила вона. – Якщо спочатку COVID-19 проходив більш лояльно, то, коли згадати квітень цього року, видно, що збільшилася кількість важких випадків, а також й летальних. Надалі ми знову чекаємо погіршення ситуації. Тому, щоб запобігти важким перебігам хвороби, потрібно вакцинуватися і наше з вами завдання, допомагати та сприяти волинянам у цьому».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів