Поділитись:

До української полярної станції завітали тисячі пінгвінів (фото)

Вівторок, 20 липня 2021, 01:40
До української полярної станції завітали тисячі пінгвінів (фото)

Фото – Оксана Савенко

Українські полярники в липні зафіксували великі скупчення пінгвінів біля антарктичної станції "Академік Вернадський".

Про це у повідомляє пресслужба Національного антарктичного наукового центру.

“В цьому липні наші полярники зареєстрували надзвичайно великі зимові скупчення пінгвінів: на різних островах в радіусі 20 км від станції відпочивають сотні та тисячі особин, а в воді можна спостерігати одночасно сотні пінгвінів, що живляться. Переважно це субантарктичні пінгвіни (дженту) чи пінгвіни Аделі”, – йдеться в повідомленні.

У дописі зазначається, коли в Антарктиці зима, в Україні відповідно літо, пінгвіни, що живуть біля станції "Академік Вернадський", відпливають північніше. Це пов'язано з тим, що вони харчуються крилем та потребують відкритої води для полювання на "здобич". Коли акваторію навколо "Вернадського" на зиму сковує лід, пінгвіни переміщуються туди, де відкрита вода, щоб мати доступ до їжі.

До української полярної станції завітали тисячі пінгвінів (фото)До української полярної станції завітали тисячі пінгвінів (фото)До української полярної станції завітали тисячі пінгвінів (фото)

Через зміни клімату зими стають теплішими, а ділянки відкритої води в районі архіпелагу Вільгельма, де знаходиться станція, зараз можна знайти впродовж усієї зими, а отже і пінгвіни тепер тримаються зовсім неподалік.

На острові Галіндез, де розташований "Вернадський", наприкінці червня та в липні пінгвіни з'являються, час від часу. В окремі дні їх не відмічали зовсім чи реєстрували невеликі групи. А подекуди чисельність угруповань пінгвінів перевищувала тисячу особин, причому це були переважно пінгвіни Аделі.

Наголошується, що таким чином проявляються наслідки змін клімату і потепління в Антарктиці можна спостерігати безпосередньо завдяки пінгвінам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів