Поділитись:

Суд скасував наказ про звільнення Назара Микичака з посади голови Держгеокадастру Волині

Понеділок, 19 липня 2021, 13:40
Суд скасував наказ про звільнення Назара Микичака з посади голови Держгеокадастру Волині

Восьмий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував наказ про звільнення Назара Микичака з посади керівника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Відповідна постанова ухвалена колегією судів 15 липня.

Зокрема, у ній йдеться про те, що 23 лютого Львівський окружний адміністративний суд уже скасував наказ про звільнення. Проте відповідач (тобто Держгеокадастр України та його волинське управління, - ред.) оскаржив це рішення в апеляційному порядку. Зауважимо, що на засідання не прибув представник Держгеокадастру, тому розгляд справи відбувався без нього.

Судівська колегія встановила, що накази, які стосувалися звільнення Назара Микачака, були протиправними та такими, що підлягають скасуванню. Адже відповідач порушив терміни прийняття відповідного наказу, не дотримуючись «принципів безсторонності, добросовісності та пропорційності». Тобто йдеться про порушення процедури звільнення.

Тож рішення Львівського окружного адмінсуду залишили без змін. Також служителі Феміди зобов’язали «земельне» відомство зобов’язали компенсувати Назару Микичаку середній заробіток за час вимушеного прогулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів