Поділитись:

Фільм про українську гімнастку та Революцію Гідності отримав приз у Каннах

Субота, 17 липня 2021, 01:41
Фільм про українську гімнастку та Революцію Гідності отримав приз у Каннах

Фільм "Ольга" створений за сприяння Франції, Швейцарії та України за режисури Еллі Грапа здобув нагороду на Каннському кінофестивалі в програмі «Тиждень критики» .

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Зазначається, що стрічка Ольга отримала приз спільноти письменників та композиторів SACD — за найкращий сценарій ювілейного 60-го Каннського тижня критики.

Премія SACD присуджується одному з семи художніх фільмів, що беруть участь в конкурсі. До складу журі входять кінематографісти, які є членами ради директорів SACD.

"Ми працювали над цим проєктом з нашими швейцарськими та французькими партнерами з 2017 року і щасливі, що результат виправдав вкладені зусилля. На Каннському кінофестивалі пролунав гімн України, глядачі плакали на кадрах з Революції гідності і приходили в Український павільйон дякувати за фільм. Ми сподіваємося на всебічну державну підтримку прокату: ми розраховуємо на широкий реліз, адже це не лише яскравий фільм до річниці подій на Майдані, а й захоплююча спортивна драма, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої хвилини", – розповів продюсер фільму «Ольга» Максим Асадчий

В Україні фільм "Ольга" вийде у широкий кінотеатральний прокат у лютому 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів