Поділитись:

На Волині підлітки, які відпочивали на озері, знайшли міну

П'ятниця, 16 липня 2021, 11:25
На Волині підлітки, які відпочивали на озері, знайшли міну

У Ковельському районі підлітки знайшли поблизу озера міну часів Другої світової війни.

Про це повідомили  на сайті ГУДСНС України у Волинській області.

У четвер, 15 липня, у селі Тур Ковельського району, поблизу озера Світле підлітки знайшли заіржавілий предмет, схожий на мінометну міну. Про свою знахідку вони повідомили дорослих, а ті зателефонували рятувальникам.

На місце знахідки, яке вже охороняли місцеві правоохоронці, прибули працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області, які  вилучили та знищили 82-міліметрову мінометну міну. Після ретельного обстеження території за допомогою міношукачів більше боєприпасів не виявлено.

«Шановні громадяни! Майже щодня на території області громадяни під час польових робіт чи у лісових масивах під час збору ягід чорниці продовжують знаходити застарілі вибухонебезпечні предмети часів минулих воєн. Тож кожному слід знати, як діяти у такому випадку: не підіймати підозрілий предмет, позначити місце знаходження, попередити інших про небезпеку, викликати Службу порятунку "101" та чекати прибуття фахівців ДСНС», – закликають рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів