Поділитись:

Дрифт у Луцьку: як шукають та карають порушників

Середа, 14 липня 2021, 14:35
Дрифт у Луцьку: як шукають та карають порушників

За останній місяць у Луцьку трапилося чимало випадків так званого дрифту. Більше того, за одним із водіїв поліція була змушена влаштувати погоню. 

Зважаючи на це, "Конкурент" вирішив дізнатися, яким чином шукають та як карають порушників. 

У пресслужбі патрульної поліції нам повідомили, що за "дрифт" у Кодексі України про адміністративні правопорушення немає окремої статті. Порушення є за окремі порушення ПДР, які вчиняють "дрифтери" на автодорогах.

Найбільш популярні порушення, які вчиняють дрифтери:

  • ч.1 ст.122 КУпАП – порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг (штраф у розмірі 340 гривень);
  • ч.2 ст.122 КУпАП – порушення правил користування попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку (штраф у розмірі 510 гривень);
  • ч.5 ст.122 КУпАП – порушення, що спричинили створення аварійної обстановки (1445 гривень штрафу або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року).

"Громадяни надсилають нам відео, де зафіксовані порушення ПДР, і ми виявляємо цих порушників, і притягуємо до відповідальності. Насправді, дрифтувати на автодорогах дуже небезпечно для інших учасників руху, адже авто може легко вийти з-під контролю керманича. Окрім того, у водія порушується оглядовість, що теж може призвести до непоправних наслідків", – зазначила речниця патрульних Валентина Мельник.

Валентина Мельник додала, що дрифтерів притягують і за більш жорсткими статтями, якщо для цього є підстави. Наприклад, нещодавно у центрі Луцька нетверезий водій влаштував дрифт на BMW, після чого спробував заховатися від патрульних у ресторані. 

У результаті на нього склали адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 (Керування у стані сп’яніння), ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії), ч.2 ст.122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при зміні його напрямку) КУпАП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів