Поділитись:

Хто претендує на звання почесного громадянина Луцька 2021 року

Середа, 14 липня 2021, 11:45

 На звання почесного громадянина Луцька цього року претендують п'ятеро чоловіків. 

Одним із претендентів є художній керівник академічного камерного оркестру "Кантабіле" Волинської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України Товій Рівець. Його кандидатуру на присвоєння цього звання висунув міський голова Луцька.

Трьох кандидатів на звання почесного громадянина Луцька висунула Громадська організація “Члени родин загиблих в АТО “Надія”. Ідеться про учасників АТО та ООС, які віддали життя, захищаючи Україну на сході – Віктора Мельничука, Віктора Лахая та Максима Пасичнюка

Сам виявив бажання бути почесним громадянином Луцька скульптор та садівник, відомий засіванням соняшників і чорнобривців на Волині Василь Рижук. Однак, відповідно до пункту 2.3 Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Луцька", подання у порядку самовисування міською радою не розглядаються. 

Далі кандидатури розглянуть на спільному засіданні постійних комісій міської ради у п'ятницю, 16 липня. Рішення про те, хто стане почесним громадянином Луцька, приймуть депутати на черговій сесії Луцькради.

Довідково: 
Звання "Почесний громадянин міста Луцька" присвоюється мешканцям міста Луцька, громадянам України та інших країн за значний внесок в соціальний, економічний та культурний розвиток міста; за вагомі досягнення у галузях науки, освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, охорони громадського порядку, будівництва та житлово-комунального господарства, підприємництва; за громадську та благодійну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів