Поділитись:

У Луцьку підвищили рівень загрози теракту

Середа, 14 липня 2021, 11:15
У Луцьку підвищили рівень загрози теракту

В обласному центрі Волині СБУ встановила «жовтий» рівень терористичної загрози в рамках планових антитерористичних навчань.

Про це повідомила речниця УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Волинській області розпочала планові триденні антитерористичні навчання, які триватимуть з 14 по 16 липня. Відповідно до Постанови Кабміну № 92 від 18.02.2016 року рішенням керівника КГ АТЦ при обласному Управлінні на території Луцька встановили рівень терористичної загрози «жовтий».

Служба безпеки України просить лучан та гостей міста із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Довідково:

«Сірий (можлива загроза)» – оголошується при наявності факторів, що сприяють вчиненню терористичного акту. Особливих заходів реагування він не передбачає: проводиться профілактична робота з населенням, інформування, вивчення нових методів боротьби з тероризмом, взаємодія з міжнародними структурами. 

«Синій рівень (потенційна загроза)» вводиться, якщо є інформація про підготовку теракту, яка потребує підтвердження. У цьому випадку регіональні органи СБУ складають списки об'єктів, які можуть опинитися під загрозою, шукають потенційних терористів, проводять додатковий інструктаж правоохоронців і працівників стратегічних об'єктів. Також посилюються заходи безпеки в громадських місцях та на об'єктах можливих атак, проводяться навчання з реагування на теракти. 

«Жовтий (можлива загроза)» оголошується при наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до теракту. Спецслужби перевіряють лікарні та сховища, посилюють пропускний режим на стратегічних об'єктах, шукають там вибухівку і зброю, організовують навчання рятувальників, розповідають людям через ЗМІ, як діяти у випадку теракту. Також збирається позачергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру. 

«Червоний (реальна загроза)» вводиться при вчиненні терористичного акту. Тут тільки превентивних заходів вже недостатньо: потрібно мінімізувати і ліквідувати наслідки теракту, евакуювати людей у разі загрози їх життю, забезпечити охорону їх майна. АТЦ розробляє план антитерористичної операції, звітує перед президентом і Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів