Поділитись:

У ЦГЗ дали рекомендації, як вагітним харчуватись у спеку

Середа, 14 липня 2021, 00:27
У ЦГЗ дали рекомендації, як вагітним харчуватись  у спеку

Вагітним жінкам важливо дотримуватися правильного раціону під час сильної спеки, "коли, крім морозива та холодного квасу може більше нічого не хотітися їсти".

Про це розповіли в ЦГЗ.

"Протягом вагітності здорове та збалансоване харчування матері допомагає дитині розвиватися і рости", - йдеться у повідомленні пресслужби Центру.

Тож вагітній жінці стежити за здоровим раціоном у спекотний період потрібно наступним чином:

  • Пити рідину регулярно упродовж дня (наприклад, вода, чай). Це допоможе запобігти зневодненню, оскільки вашому організму потрібно більше рідини, ніж зазвичай, особливо у спекотну погоду. Слід завжди брати прохолодну пляшку з водою, коли йдете на прогулянку.
  • Використовувати у щоденному раціоні різноманітні продукти, зокрема, велику кількість фруктів та овочів. Слід їсти легкі свіжоприготовані страви.
  • Обмежити вживання кофеїну, повністю уникати алкоголю. Навіть у невеликій кількості алкоголь потрапить у кров малюка й може вплинути на розвиток дитини.
  • Уникати вживання м’якого морозива з яток вуличної торгівлі та місць швидкого харчування, оскільки воно може містити небезпечні бактерії (наприклад, сальмонелу). Також не варто виготовляти вдома морозиво або соуси з додаванням сирих яєць.

Крім того, краще не вживати у спекотну погоду під час вагітності такі продукти: м’які або непастеризовані сири (брі, камамбер і фета), паштети, рибу та інші морепродукти (устриці, мідії), страви з них (суші, роли), холодну, попередньо зварену курку, шинку та інші охолоджені, попередньо зварені м’ясні продукти, заздалегідь приготовлені бутерброди, салати та залишки продуктів від попередніх прийомів їжі.

У ЦГЗ також порадили мінімізувати споживання солі. Це допоможе швидше виводити воду з організму та дозволить почуватися комфортніше. Крім того, потрібно споживати поживну та різноманітну їжу.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів