Поділитись:

Масштабний житловий район в екорайоні чи комплекс-мурашник у місті?*

Понеділок, 12 липня 2021, 16:28

Друге десятиліття XXI століття можна сміливо ознаменувати масштабністю та ідейністю. В усьому хочеться шукати саме цього, чогось значимого й змістовного. Адже від банального споживацтва в усьому: від щотижневих тік-токерських забав до однакових житлових комплексів-мурашників – людство втомлюється, паралельно шукаючи глибину. 

Збільшення кількості світового населення призвело й до логічного збільшення кількості будівництв різних житлових комплексів, котрі, однак, різняються часто лише назвою, та й то не завжди. Більшість цих багатоповерхівок із гламурними іменами не мають за собою ні ідеї, ні масштабів, котрих уже вимагає 2021 рік. Тому хочеться шукати не просто дешеву квартиру, хороші планування чи панорамний вигляд, який скоро закриється новим комплексом, хочеться концепту, ідеї, значимості. 

У столиці концентрація масштабних та ідейних комплексів більша, там є ціле місто в місті – “Комфорт Таун”, масштабними у плані сервісу можна назвати “Chicago”, у плані зеленого підходу до життя мешканців – “O2 Residence”. Однак подібні історії є не тільки в Києві.

У Луцьку є житловий район «Сімейна Фортеця. Гордість», котрий ставить перед собою цілу низку екологічних цілей. По-перше, це один із небагатьох саме районів, а не маленьких комплексів, по-друге, на меті – компенсація лісу, котрий вирубався в цьому регіоні десятками років. По розміру району та великого внутрішнього парку там – це найбільш масштабний проєкт у Луцьку та області. А в цих масштабах є ще й зміст і благородні цілі. 

Звісно, не всі забудовники здатні створювати масштабно, будувати цілі райони, однак у рамках своїх компетенцій долучатися до важливих соціальних і екологічних ініціатив – таки можуть. Бо масштаб не тільки в розмірі, але й у «висоті польоту».

Надрукувати
мітки:
коментарів