Поділитись:

"Гори сміття – проблема не самих підприємців", – Дильов про Старий ринок

Субота, 24 вересня 2016, 10:10
«Гори сміття – проблема не самих підприємців», – Дильов про Старий ринок

Виконавчий директор Асоціації малого та середнього бізнесу "Бізнес-Волинь" Ігор Дильов вважає, що підприємців на Старому ринку стали заручниками ситуації.

Про це йшлося в ток-шоу Протилежний Погляд LIVE у п'ятницю, 23 вересня.

"Я сам маю місця на ринку, і кожен підприємець щомісячно сплачує кошти за торгові місця облспоживспілці, іншим орендарям земельних ділянок. Але все, що там навколо, належить до міста. І ті гори сміття – це не проблема самих підприємців, які здійснюють там торгівлю. Комунальні підприємства, власники ринків мають виконувати певні роботи, щоб там такого не було. Бо люди стоять і платять за це кошти. Якщо там стоїть один смітник, то це не до нас питання, а до того, хто орендує територію", – переконаний Дильов.

Натомість депутат та голова тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з питань врегулювання діяльності ринків на території міста Андрій Козюра зазначив, що прибирати територію повинна облспоживспілка.

"Це територія облспоживспілки. Територія здана в оренду. І завдання облспоживспілки – належним чином впорядкувати цю територію, зробити такий проект, щоб була правильна кількість смітників і вони стояли в правильних місцях. Друге: ця територія має бути прибрана не комунальним постом, не постом міської ради, це обов'язок орендаря, тобто облспоживспілки. Якщо підприємців платять оренду, а я її називаю великою орендою, бо облспоживспілка значно менше платить в бюджет, не хочуть вимагати порядку там, де вони стоять, то міська рада вимагає", – зазначив він.

Однак додав, що влада не повинна тратити гроші з міської казни на прибирання території Старого ринку, і запропонував створити комунальне підприємство.

"Цей паразит на підприємцях наживається, в бюджет платить копійки, а ми ще маємо прибирати? Інша ситуація, якби підприємці сказали: нас не влаштовує облспоживспілка, як вона впрорядковує ринок, як прибирається сміття, охороняється територія, забезпечуються норми, ми хочемо мати справу з владою. Будь ласка, ставорюймо комунальне підприємство", – сказав Козюра.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
09 березня 2024
12 серпня 2023
18 березня 2023
17 березня 2023
19:26
21 грудня 2022
10:20
15 грудня 2022
07:15
06 квітня 2022
09 лютого 2022
17:23
21 листопада 2021