Поділитись:

МОН планує перезавантажити систему профосвіти

Субота, 10 липня 2021, 06:31
МОН планує перезавантажити систему профосвіти

Міністерство освіти планує перезавантажити систему професійної освіти, зміцнити її й зруйнувати застарілий стереотип про її непрестижність.

Про це розповів міністр освіти і науки, - пише "Освіта.ua".

За його словами, професійна освіта довгий час не отримувала в Україні належної уваги з боку керівництва держави, освітніх управлінців, а також фінансувалася за залишковим принципом.

Він також наголосив, що зусилля фахівців із професійною освітою рухають економіку вперед.

«Ця ідея має постійно транслюватися суспільству, змінювати його філософію щодо професійної освіти. Пишаюся, що впродовж 2020 року і на 2021 рік виділено найбільше коштів на створення навчально-практичних центрів. Я, зі свого боку, просуватиму інтереси сфери на урядовому рівні, щоб наступного року збільшити видатки на розвиток та забезпечення галузі»,– наголосив Шкарлет.

Міністр також підкреслив, що програмними цілями МОН передбачено створення доступної та якісної освіти для громадян України в безпечному, комфортному, інклюзивному, сучасному та цифровізованому освітньому середовищі, а випускники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти – конкурентоздатні на ринку праці, вони мають усі можливості для безперервного професійного зростання та забезпечують розвиток людського капіталу держави

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів