Поділитись:

Один хот-дог без сосиски, будь ласка

Автор: Міла Роспопа |
П'ятниця, 09 липня 2021, 07:40

Коли щось у житті раптово змінюється, завжди хочеться, аби все інше залишалося, як було. Десь так я одного літнього дня два роки тому відмовилася від вживання м'яса. Але не відмовилася від хот-догів. 

Я не те, щоб ґоу веґан. Я навіть не вегетаріанка, бо вже через півроку знову почала їсти рибу. Просто розуміння прийшло саме собою: для чого їсти тварин, якщо можна не їсти тварин?

М'ясо у моєму житті було представлене не дуже широко: якимись незаморочливими стравами з курячого філе, ковбасами і сосисками на піці і в хот-догах, і копченим закарпатським шовдарем на Великдень. Я додала у меню більше картоплі, грибів і сиру, і навіть не відчула, що м'яса якось раптово не стало. 

Але ця розповідь – не про м'ясо зовсім. Вона про дрібні звички, і те, якими дивними шляхами ми намагаємося їх зберегти.

Пригадую, як вперше на касі магазину луцької мережі "7/23" я попросила приготувати мені хот-дог без сосиски. 

— БЕЗ СОСИСКИ?!! – перепитує здивована продавчиня

— Без. – ще доволі невпевнено кажу я

— Тобто, просто булочку з кетчупом?

— Хот-дог з усіма соусами, але без сосиски – відповідаю вже впевненіше

Жінка за прилавком підозріло на мене дивиться, бігає очима по залу і шукає підступ. Бо ж не може людина просто так просити хот-дог без сосиски. 

— Але ви розумієте, що вам доведеться заплатити за цілий хот-дог?

Я розумію. Посміхаюся і беру до рук свою підігріту булку з соусами, яку назвати хот-догом можна хіба дуже умовно. Бо хай навіть умовний, але хот-дог із "7/23", як і ранкове привітання з таксистом біля нашого офісу, чи дурнуваті танці під сакфосон вуличного музиканта Влада, шишка з будь-якого лісу чи пончик з улюбленої пончикарні на Лесі Українки – всі ці дрібні звички роблять мене мною. 

Вони роблять мою зону комфорту воістину комфортною, а для чого нехтувати комфортом, якщо можна не нехтувати? 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів