Поділитись:

Українцям знову треба встановлювати додаток «Вдома» після повернення з-за кордону

Вівторок, 06 липня 2021, 05:15
Українцям знову треба встановлювати додаток «Вдома» після повернення з-за кордону

Через поширення штаму коронавірусу "дельта" українцям, які повернулися з-за кордону необхідно встановлювати застосунок "Дій вдома".

Про це пише "Суспільне".

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”.

"З 2 липня застосунок Вдома треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон", — повідомили у пресцентрі Міністерства охорони здоров'я.

Як наголосили у відомстві, щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон, зроблений до проходження паспортного контролю. Інакше людині доведеться проходити обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку.

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

За даними відомства, за 2 липня державний кордон на в’їзд в Україну з Росії, Великобританії, Португалії та Індії перетнули 5001 особа, з них 1837 іноземців та 3164 — громадяни України. 82 особи були направлені на обсервацію, 40 іноземцям було відмовлено у в’їзді в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів