Поділитись:

Для Палацу культури Луцька просять купити автобус

П'ятниця, 23 вересня 2016, 17:15
Для Палацу культури Луцька просять купити автобус

Через відсутність транспорту, колективи, які діють при Палаці культури міста, пропускають низку поїздок на конкурси, особливо закордонні. Окрім того, в бюджеті закладу відсутні гроші на відрядні, та транспортні витрати.

Про це стало відомо постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 23 вересня, – передає ІА Волинські Новини.

Директор Палацу культури міста Юрій Войнаровський розповів, що доходи спецфонду закладу за перше півріччя 2016 року вже склали 381 тисячу гривень, в тому числі за оренду приміщень та плату за участь дітей у колективах.

До слова, 50% плати за навчання дітей іде на зарплату вчителям, а решта йде в дохід Палацу культури. Цього року за ці кошти вдалося придбати костюми, інструменти для колективу, взуття для оркестру всі студії отримали звукову апаратуру.

Юрій Войнаровський зауважив: свого часу, 100% орендної плати залишалися в Палаці на поточні витрати, згодом міська влада вирішила забрати всі гроші в бюджет міста, але вдалося "відвоювати" 30%. Загальна сума таких надходжень – близько 100 тисяч гривень на рік. Для міського бюджету 70 тисяч гривень, з цих 100 тисяч, зауважує Юрій Войнаровський, невелика користь. Натомість Палацу культури ця сума була б суттєвою підтримкою. Тому директор закладу просить депутатів внести зміни до згаданого рішення і залишити Палацу 100% орендної плати.

"У нас виникають непередбачувані витрати: було колись що в підвалі обвалилася стеля, в конференц-залі в туалеті прорвали труби. Тому це була б суттєва підтримка", - зазначив Юрій Войнаровський.

До слова, в палацу культури не передбачено коштів ні на транспортні витрати, ні на відрядження для викладачів, щоб вони могли поїхати на вдосконалення кваліфікації.

Але найбільша проблема – у Палацу культури немає свого автобуса. На кожен виїзд доводиться орендувати транспорт, а це чимало коштів. Приміром, щоб завезти колектив орендованим транспортом у Німеччину, треба мінімум 65 тисяч гривень. Та навіть в межах області виїхати для колективів Палацу – проблемно. Фактично, каже Юрій Войнаровський, 5-7 поїздок волинські колективи не змогли здійснити через відсутність транспорту.

"Я маю зв'язки як представник ЮНЕСКО по фольклору і можу організувати поїздки за кордон з безкоштовним проживанням, харчуванням. Так їздять інші регіони. Але не наші, бо в нас немає транспорту. Цьогоріч, наприклад, "Волиняночка" не їздила жодного разу нікуди, а років 10 тому по 4-5 раз їздили закордон: Португалія, Німеччина, Туреччина, Італія", - пояснює Юрій Войнаровський.

Нового автобуса в Палаці культури й не просять, але й не новий вартує більше мільйона гривень. Тож він попросив депутатів підтримати бюджетний запит Палацу культури щодо купівлі автобуса.

Надрукувати
мітки:
коментарів