Поділитись:

На 74-му Каннському кінофестивалі покажуть два фільми від України

Субота, 03 липня 2021, 00:31

З 6 по 17 липня 2021 року відбудеться 74-й Міжнародний Каннський кінофестиваль, одна з головних подій сучасної світової кіноіндустрії. На фестивалі покажуть два фільми від України.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Каннський кінофестиваль має надзвичайно важливе значення для розбудови культурної дипломатії України та розвитку кіновиробництва в країні. Національний павільйон у Каннах має на меті представити потужності України для розвитку міжнародного співробітництва та посилити її імідж як надійного партнера", – заявила голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

У конкурсній програмі Тиждень критики відбудеться світова прем’єра фільму режисера та сценариста Елі Ґраппа «Ольга», знятого за участі української кінокомпанії Pronto Film. В програмі Спеціальних показів братиме участь документальний фільм Сергія Лозниці «Бабин яр. Контекст» виробництва ATOMS & VOID. Це вже сьомий його фільм, взятий до офіційної програми Каннського кінофестивалю. В межах фестивалю вже були представлені роботи Сергія Лозниці: «Щастя моє», «В тумані», «Лагідна», «Портрет», «Майдан», «Донбас».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів