Поділитись:

Бомба сповільненої дії, – у Луцькраді думають над системною підтримкою солдат

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:29
Бомба сповільненої дії, – у Луцькраді думають над системною підтримкою солдат

Депутати Луцької міської ради думають над тим, як напрацювати системну програму підтримки мобілізованих, демобілізованих, добровольців на рівні органів місцевого самоврядування та держави.

Про це стало відомо на комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, боротьби з корупцією та злочинністю 23 вересня.

Крім того, депутати розглядають можливість створити звернення до Кабміну для виділення коштів на купівлю житла для родин загиблих та інвалідів 1 та 2 груп.

Депутат і військовослужбовець Олександр Кравченко каже, що хлопці не хочуть стояти за цю державу, тому що держава за них забула. З його слів, воєнним потрібне, як мінімум, реабілітаційні заходи щороку. Потрібна підтримка як окремо воїнів, так і їхніх сім'ей загалом.

"Це є бомба сповільненої дії, хлопці які вміють тримати зброю в руках і побачили кров", – зазначив депутат відсутність належної державної підтримки.

На думку представника спілки воїнів АТО Волині Ярослава Мудрика спільна обласна й міська програми, які є зараз – неефективні. Такі програми повинні бути роз'єднані. Чоловік запропонував розробити нову програмку підтримки демобілізованих, суцільний проект підтримки. Представник спілки зауважив, що категорію контрактників також повинні підтримувати і фінансувати повною мірою, як і інших.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повинен підготувати звіт до наступної сесії про хід виконання діючої програми підтримки бійців.

Надрукувати
мітки:
коментарів