Поділитись:

Вступ-2021: розпочалась реєстрація е-кабінетів вступників

Четвер, 01 липня 2021, 23:29
Вступ-2021: розпочалась реєстрація е-кабінетів вступників

В Україні з 1 липня розпочалась  реєстрація е-кабінетів для вступу до закладів вищої освіти.

Реєстрацію здійснюватимуть через Єдину державну електронну базу даних з питань освіти (ЄДЕБО), - інформує "Суспільне".

Абітурієнти зможуть зареєструвати е-кабінети:

  • за сертифікатами ЗНО (на основі документів про повну загальну середню освіту);
  • із сертифікатом ЄВІ/ЄФВВ (за дипломом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра та магістра).

Водночас прийом заяв здійснюватиметься впродовж 14-23 липня, а фахові вступні випробування — 24-30 липня. Оприлюднення списків вступників, рекомендованих до зарахування, подача документів для зарахування, зарахування відбуватиметься в залежності від правил прийому закладу освіти.

Цьогоріч можна подати до 5 заяв на бюджет у будь-який заклад вищої освіти без обмеження кількості спеціальностей, на які їх подають, і до 30 заяв на контракт.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 14 липня (крім військових закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується:

  • 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів;
  • 23 липня – для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 1 по 13 липня.

У ДП "Інфоресурс", яке є адміністратором ЄДЕБО, зазначають, що доволі часто вступники намагаються реєструвати електронний кабінет на неіснуючу або заборонену в Україні адресу електронної пошти. Тож там радять використовувати для реєстрації пошту, дозволену в Україні, наприклад: ukr.net, gmail.com тощо.

Також там додають, що перші дні реєстрації є найважчими у зв'язку з великою кількістю запитів щодо реєстрації.

Водночас у МОН вказують, що цьогоріч для вступу дійсними є сертифікати 2018, 2019, 2020, 2021 років. Вступники можуть подавати сертифікати ЗНО, комбінуючи їх за власним вибором. Від вступників до магістратури прийматимуться результати єдиного вступного іспиту 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування – тільки 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів