Поділитись:

В аварійній багатоповерхівці Луцька навпроти "Егоїста" з'явилися нові тріщини

Четвер, 22 вересня 2016, 19:13
В аварійній багатоповерхівці Луцька навпроти

У багатоповерхівці на вулиці Соборності, 20 у Луцьку, стіни якого потріскали через будівництво неподалік житлового комплексу "Егоїст", з'явилися нові тріщини.

Про це розповіла мешканка будинку, член правління ОСББ "Соборність" Інна Шум на постійній комісії Луцькради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 22 вересня.

"З'явилися нові тріщини не зі сторони забудови. Були тріщини від РАЦСу. Тепер з'явилися з двору", – зазначила Інна Шум.

"Щось з будинком робиться. Давайте не допустити трагедії Рівненської 109, розраховуємо на вашу допомогу", – звернулася вона до депутатів.

Близько десяти мешканців ОСББ "Соборність" прийшли на комісію, нарікаючи, що забудовник не виконує обіцяних робіт з укріплення будинку, які він зобов'язався завершити до 20 липня.

Співмешканець Ігор Мална розповів, що після появи перших тріщин жителі будинку уклали із представниками забудовника договір, за яким останній зобов'язався підсилити "постраждалий" будинок за свій рахунок. Проте роботи досі не завершені, хоча термін, який вказували як кінцевий, минув.

"Роботи далеко зовсім не закінчені. Провели укріплення, стяжки фундаментів. Не відновлено мощення, бетонна стяжка перед входами в підвал. Заробили тільки 3 тріщини і стягнули пластинами, і то з відхиленням від проекту рішення", – каже Ігор Мална.

Крім того, зі слів чоловіка, нещодавно у будинку почали відбуватися якісь рухи.

"Зараз почалися якісь нові подвижки. Сидиш і час від часу потріскування. Почалося протягом останнього місяця", – каже житель.

Заступник начальника управління капітального будівництва Луцькради Микола Цвірук підтвердив, що забудовник не до кінця виконав роботи з ліквідації наслідків руйнації багатоповерхівки. Проте зауважив, що тріщин, які можуть бути руйнівники, в будівлі не помітив.

А ще, на думку жителів ОСББ "Соборність", новобудову зводять з порушеннями. Зокрема відстань від вікна до будівлі у деяких місцях становить 3 метри. А повинна, нібито, мінімум 15 метрів.

Представник інспекції ДАБІ зауважив, що на цей час інспекція завершує перевірку цього будівництва і вже виявила певні відхилення від проекту, зокрема збільшення площ.

Підсумовуючи, комісія доручила департаменту ЖКГ упродовж двох днів виставити маяки на загрозливих ділянках будинку. А забудовнику рекомендували виконати свої зобов'язання до 1 жовтня.

Щоправда, представники забудовника не зійшлися з мешканцями будинку в питанні утеплення тріщин. Оскільки, мовляв, про це раніше не домовлялися. Проте пообіцяли ситуацію з'ясувати.

Своєю чергою директор департаменту ЖКГ Юрій Крась додав, що будь-яке підсилення на місці тріщин треба утеплювати, інакше звідти "тягнутиме" сирістю.

Надрукувати
мітки:
коментарів