Віце-прем'єр-міністр оцінив, як економить тепло та електрику гімназія в Луцьку (фото)

Четвер, 22 вересня 2016, 15:52

Луцькому міському голові Миколі Романюк уразом із заступником Андрієм Кицею та директором школи Олегом Ковальчуком довелося трохи почекати гостей

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон оглянув Луцьку гімназію № 21 і оцінив, на скільки реалізований там проект термомодернізації.

Інспектувати бюджетну установу "права рука" Володимира Гройсмана прибув у рамках робочої поїздки до Волинської області 22 вересня.

Супроводжували представника Уряду Луцький міський голова Микола Романюк та голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Будівельники теж не гаяли часу і наполегливо «шурували» стіни до приїзду Віце-прем'єр-міністра

Володимир Кістіон потім старанно оглядав виконані роботи

Як зауважив мер, у школі було проведено повну термомодернізацію: встановлено індивідуальний тепловий пункт, замінено вікна, двері, замінено обладнання на енергозберігаюче.

З одного проекту, на який витратили більше 4 мільйонів гривень вдається економити приблизно 1 тисячу гігокалорій. На сьогодні, каже Микола Романюк, це орієнтовно 3 мільйони гривень економії в рік.

Також мер відзначив, що у Луцьку аналогічний процес завершують у чотирьох садочках, трьох школах і в Палаці учнівської молоді.

Упродовж 2017-2018 років у місті планують термомодернізацію більше 40 об'єктів.

Віце-прем'єр-міністру потім показали ІТП школи

Міський голова зауважив, що грошей з бюджету міста на ці процеси, звісно, не вистачає. Тому залучають кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, НЕФКО.

Загалом, каже мер, на енергозберігаючі та енергоощадні технології у Луцьку було залучено близько 750 мільйонів гривень зовнішніх запозичень.

Віце-прем'єр-міністр своєю чергою додав, що якщо місто в рамках реалізації проекту застосовуватиме не температурне регулювання, а об'ємне, то це буде "останній писк, що є у світі".

Згодом Микола Романюк ознайомив гостя із проектами, які були впроваджені в місті