Поділитись:

Кого підтримують українці: з'явився новий рейтинг партій

Четвер, 24 червня 2021, 22:02
Кого підтримують українці: з'явився новий рейтинг партій

Соціологічна служба Центру Разумкова з 11 по 16 червня 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя"  опитала 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Результати опитування  свідчать про те, що якби найближчим часом відбулися вибори президента України, то найбільше голосів у першому турі отримав би чинний президент Володимир Зеленський.

Так, у першому турі Зеленського підтримали би 32% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

За попереднього президента Петра Порошенка мають намір проголосувати 17% опитаних, за нардепа "ОПЗЖ" Юрія Бойка —13%,  за лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко — 10%, за представника "Сили і честі" Ігоря Смешка — 7%, за колишнього прем’єра Володимира Гройсмана — 4%.

 

За владну партію готові віддати свій голос 18% усіх опитаних або 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос відповідно 12% і 19% опитаних, за партію "Опозиційна платформа — За життя" — відповідно 10% і 15%, ВО "Батьківщина" — відповідно 7% і 10,5%.

Партію "Сила і честь" готові підтримати відповідно 4% і 6% респондентів,  партію "Українська стратегія Гройсмана" — 2% і 4%, партію "Громадянська позиція" — 2% і 3%, ВО "Свобода" — відповідно 2% і 3%.

За Радикальну партію Олега Ляшка готові віддати голос відповідно 2% і 2,5%, за партію "УДАР Віталія Кличка" — відповідно 1% і 2%.

Партії "Опозиційний блок", "Голос" і Партію Шарія підтримують по 1% від усіх опитаних та по 1% респондентів, що визначилися з вибором.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів