Поділитись:

"Мене найбільше турбує ситуація із "десяткою", – Гунчик про волинські шахти

Четвер, 22 вересня 2016, 10:22

Про шахтарські проблеми говорили під час наради за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова, керівництва ДП "Волиньвугілля", 10-ї "Нововолинської" та решти шахт.

Долучилися й представники профспілок та гірничих колективів, – повідомляє прес-служба ОДА.

"Що дають такі розмови? Якщо два роки тому ми з вами мали заборгованість із зарплати за вісім місяців, то нині – за два, – наголосив голова облдержадміністрації. – Окрім того, тепер ми не розводимо дискусій із політичним присмаком, а відверто говоримо про конкретні речі. І болючі також".

Також Гунчик зазначив, що саме 10-та шахта – перспектива подальшого розвитку волинського вуглевидобування та життєздатності цілої галузі, а за тим – економіки Нововолинська та області загалом. Відтак, головне завдання – добудувати шахту та почати давати на-гора вугілля.

"Мене найбільше турбує ситуація із "десяткою": не буде щодо неї рішення на рівні держави, немає перспективи взагалі, – повідомив голова ОДА. – Тому хочу, аби ми почули з цього приводу офіційну позицію Уряду. Спільно змоделювали й можливий розвиток подій. Сценарій доволі простий: добудувати коштом Державного бюджету, залучити інвестора або ж держава виступає гарантом у інвестиційному процесі".

Обговорюючи варіанти, перші два відкинули одразу. Останній же – обговорювали як цілком прийнятний. Бо за умови завершення 10-ї перспектива закриття збиткових шахт не буде трагедією, адже з'являться нові робочі місця. За попередніми підрахунками добудована шахта даватиме достатню для власної окупності кількість вугілля: 3 тис тонн у день та 900 тис тонн у рік.

Відтак, спільно вирішили найближчим часом зустрітися із Прем'єр-міністром України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
13:08
19 березня 2024
08 березня 2024
13:45
07 березня 2024
15:50
06 березня 2024