Поділитись:

«Індійський» штам коронавірусу вже в Україні, – Данілов

Середа, 23 червня 2021, 18:05

Один з найнебезпечніших з відомих сьогодні штамів коронавірусу – «тип «Дельта», вперше виявлений в Індії, – зафіксували в Україні одразу в двох осіб.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов в інтерв'ю ТСН.

Два випадки зафіксували у матері 66 років і дитини 16 років, які нещодавно повернулися з Росії. Наразі їх госпіталізували до Олександрівської лікарні, їхній стан стабільний.

«У нас є чотири лабораторії, які можуть проявляти новий штам, дві приватні і дві державні, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ»,– зазначив Данілов.

Аби не допустити поширення індійського штаму, сьогодні зібрався Апарат РНБО. На засідання прийшов міністр охорони здоров'я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики та вчені. Вони вирішують, зокрема, вводити обов'язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Російської Федерації, Білорусі, Великобританії та Індії.

«Не виключаю, що може бути повністю зупинене сполучення з деякими країнами. Тому що це дуже небезпечно», – відзначили на засіданні.

За оцінками медиків, штам «Дельта» в 1,6 раза більш заразний, ніж штам «Альфа», який вперше виявили в Великобританії. «Дельта» вдвічі підвищує ризики госпіталізації й в півтора раза частіше призводить до реанімації хворих. Захиститися від нього можна тільки завдяки вакцинації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів