Поділитись:

У волинських лісах посилять охорону

Середа, 21 вересня 2016, 16:31
У волинських лісах посилять охорону

У зв'язку зі збільшенням кількості випадків правопорушень, пов'язаних із незаконним видобутком бурштину, у державних лісових масивах області посилено заходи із охорони відповідних територій.

Задля цього створили додаткові групи для патрулювання та охорони лісу, у які залучили велику кількість працівників державних лісогосподарських підприємств. Також затверджено плани заходів щодо забезпечення охорони лісу, створено оперативні штаби і налагоджено їх взаємодію з відділами Головного управління національної поліції у Волинській області, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Це дасть можливість проводити рейди з виявлення та затримання порушників законодавства.

Крім того, в кожному лісництві створили спеціальні бригади за участю представників громадськості. Рейдові бригади працюватимуть цілодобово.

Також проводиться чергування працівників державної лісової охорони на основних шляхах виїзду із лісових масивів для перевірки перевезення вантажів. Задля недопущення безперешкодного пересування правопорушників додатково облаштували блок-пости, перекрили під'їзні шляхи до місць найбільшого скупчення копачів бурштину.

Волинян просять повідомляти про випадки незаконного видобутку бурштину за номером цілодобової гарячої лінії (0332) 24 25 38.

Надрукувати
мітки:
коментарів