Поділитись:

У Волинському краєзнавчому музеї поповнили фонди

Понеділок, 21 червня 2021, 23:39
У Волинському краєзнавчому музеї поповнили фонди

До Волинського краєзнавчого музею передали архів матеріалів оунівця Михайла Чигрина.

Про це інформує сайт Волинської обларади.

Зберігся епістолярій Михайла Чигрина, часів його перебування у в’язниці, в котрих фміщено багато важливої історичної інформації про тогочасні події на Волині. 

Серед матеріалів є листи, записники, щоденники й фотографії, з яких можна дізнатись та побачити як жив оунівець після еміграції до Австалії.

ДОВІДКОВО:
Михайло Чигрин народився 28 жовтня 1915 року в місті Мценськ Орловської губернії, куди його батьки були евакуйовані на початку Першої світової війни. В 1918 році сім’я повернулася у село Жидичин поблизу Луцька. Після закінчення сільської початкової школи Михайло продовжив навчання в Українській гімназії імені Лесі Українки в Луцьку.
У 1933 році по закінченні гімназії Михайло був ув’язнений польським урядом на 5 років за політичну і культурно-освітню діяльність в ОУН. Сидів у Луцькій тюрмі. У 1934 році за діяльність в ОУН польська влада знову арештувала Михайла та його друзів. 11 грудня 1935 року Михайла Чигрина поляки засудили на 5 років ув’язнення за те, що був пресово-пропагандивним референтом Окружної Екзекутиви ОУН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів