Поділитись:

У Луцькому соборі відслужили святкову літургію

Понеділок, 21 червня 2021, 13:58
У Луцькому соборі відслужили святкову літургію

Божественну літургію з нагоди празника Трійці головного храму єпархії Волині очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Під час відправи співав архієрейський хор «Оранта» (головний регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк). Перед причастям велику проповідь виголошено о. Миколою Нецькаром.

У вітальному слові владика Михаїл підкреслив важливість і цінність спільної молитви тих, хто збирається в церкві у дусі Божої любові. Адже саме вона об’єднує людей і є джерелом великої радості.

Високопреосвященний подякував архієреям і всім іншим учасникам богослужіння за те, що долучилися до святкової відправи в головному храмі Волинської єпархії в пам’ять про сходження Святого Духа в день П’ятдесятниці, підкресливши, що Його благодать і дари вірні з вірою приймають щодня і нині.

На завершення архіпастир закликав усіх продовжити багато трудитися, аби в Україні православні долали розділення, єдналися в єдину помісну церкву, аби вона постала в майбутньому як Київський Патріархат.

Волинян привітали з празником владики Іларіон та Марк. До речі, керуючий Кропивницькою єпархією закінчив духовну семінарію в Луцьку й був першим намісником відродженого монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин, що в Ківерецькому деканаті.

Традиційний хресний хід навколо собору відбувся, як завжди, наприкінці престольного свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів