Поділитись:

Олія, риба та фрукти: на скільки зросли ціни на продукти на Волині

Понеділок, 21 червня 2021, 17:11
Олія, риба та фрукти: на скільки зросли ціни на продукти на Волині

Споживчі ціни на Волині, у порівнянні з попереднім місяцем, зросли на 0,8 %. Найбільше здорожчали олія, риба та фрукти.

Про це інформує Суспільне з посиланням на головне управління статистики у Волинській області.

Загалом з початку року споживчі ціни на ринках області зросли на 5,7 %

На що зросли ціни

Найбільше (на 10,0 %) подорожчали фрукти. Порівняно з груднем 2020 року вони зросли в ціні на 22%. Також значно подорожчала сонячна олія: в травні зафіксували підвищення на рівні 8,0 %. Загалом її ціна зросла з початку минулого року на 42,7 %.

Зафіксували також підвищення ціни на рибу та рибні продукти (3,2 %), сир (3,0 %), цукор (2,7 %), м’ясо, масло та безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,3 %, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%. Плата за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросла на 3,1% за рахунок підвищення тарифів на природний газ на 11,3%.

Що подешевшало

Водночас на споживчому ринку суттєво подешевшали яйця, їх ціна у порівнянні з попереднім місяцем зменшилися на 24,7 %. Також до продуктів, які подешевшали, потрапили овочі, макаронні вироби та молоко.

В управлінні статистки повідомили про зменшення вартості одягу та взуття на 0,8 % та 2,0 % відповідно.

Нагадаємо, в квітні в управлінні статистики теж повідомляли про зміни на споживчому ринку. Тоді подорожчали олія, макаронні вироби та яйця. Натомість зменшилися ціни на рибу та рибні продукти, овочі, фрукти, масло та м’ясо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів