Поділитись:

У Луцькраді не хочуть "пробачати" Міноборони 400 тисяч земельного податку

Середа, 21 вересня 2016, 13:25
У Луцькраді не хочуть «пробачати» Міноборони 400 тисяч земельного податку

Комісія Луцької міської ради не погодила звільнення від сплати земельного податку структурні підрозділи Міністерства Оборони України, розташовані на території Луцька.

Відповідне рішення прийняла прийняли на засіданні постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 вересня.

Як зауважила заступник директора департаменту фінансів та бюджету Луцькради Людмила Гаврилевська, сума звільнення від сплати податків складає близько 400 тисяч гривень.

Зі слів голови комісії Євгенія Ткачука, Луцька міська рада неодноразово зверталася до Міненерго з пропозиціями, щоб ці ділянки частково передали міській раді для будівництва житла для військовослужбовців, учасників АТО, сімей загиблих, проте отримувала тільки "різні відписки".

Людмила Гаврилевська каже, що Міноборони зараз повністю змінило призначення цих ділянок, зокрема під новостворені військові частини.

Член комісії Аркадій Соломатін зауважив, що військові частини ще не збудовані, тому чому їх потрібно звільняти від сплати податків.

"Хай вирішать питання, чи буде військова частина. Якщо так, вона нам потрібна, я думаю, проголосуємо одноголосно, але зараз просто звільняти зі слів, що там буде військова частина – нам так не підходить", – зазначив Євгеній Ткачук.

Крім того, Аркадій Соломатін висловився категорично проти того, щоб звільняти ці території від сплати земельного податку.

"Я просив не звільняти від сплати земельного податку. Я сам військовослужбовець цієї частини. Пам'ятаю хто і як отримав квартири. Близько 300 військових перейшли в чергу житлової комісії Луцької міської ради, хоча були на черзі в Міноборони. Я категорично проти", – зазначив депутат.

Після обговорення члени комісії проекту рішення не підтримали. Троє утрималося. Двоє проголосували проти.

Надрукувати
мітки:
коментарів