Поділитись:

Королева Британії посвятила у лицарі розробників COVID-вакцини

Неділя, 13 червня 2021, 03:25

Королева Великої Британії Єлизавета II нагородила розробників вакцини AstraZeneca, , посвятивши їх у лицарі.

Нагородження сталося на традиційне святкування Дня королеви.Про це пише "Європейська правда". 

Зокрема, титул лицаря отримав професор Оксфордського університету Ендрю Поллард, який брав участь у розробці AstraZeneca.

Також відзначено двох жінок: професорку Оксфордського університету Сару Гілберт, та голову робочої групи по вакцинам від  COVID-19 Кейт Бінгем. Вони отримали звання кавалерствених дам – жіночий аналог лицарського титулу.

Всього в День королеви було нагороджено різними відзнаками 1129 осіб. Як зазначається, 23% нагороджених отримали відзнаки за свою діяльність у протидії пандемії коронавірусу – від надання  благодійної допомоги сфері охорони здоров’я до підтримки критичної інфраструктури.

"Протягом пандемії щодня ми бачили незліченну кількість героїчних прикладів – від тих, хто використовував свій досвід для розробки рятувальних вакцин, які зараз успішно розповсюджуються у всіх частинах Великої Британії, до людей, які віддали свій час та енергію заради турботи про свої громади. Ми повинні брати приклад із розповідей про тих, хто сьогодні отримує почесті, і надихатись їх мужністю та добротою. Нехай вони будуть нагадуванням про все те, чого ми можемо досягти, об’єднавшись як суспільство",- цитує урядовий сайт слова прем’єра Бориса Джонсона.

 Як зазначається, нинішнє нагородження є рекордним з точки зору етнічної різноманітності - 15% нагороджених  є представниками національних меншин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів